Kontakt os

Gravid på job

En kombination af træning, undervisning og ganske få individuelle konsultationer kan give de gravide langt færre smerter – og dermed færre sygedage. Og en generelt bedre form, der på alle måder giver bedre trivsel, fødsel og efterfødselsforløb.

De praktiserende læger møder flere og flere gravide, som presser på for at blive sygemeldt tidligt i graviditeten.

Nogle gravide fordi de er bekymrede over helt naturlige kropsforandringer. Andre fordi de ikke oplever, at deres arbejdsplads er parat til at tage de hensyn, der er nødvendige, hvis de som gravide skal passe deres job frem til barselsorlov.

Arbejdsmedicinsk Klinik i Odense har lavet en undersøgelse om fraværsmeldinger i forbindelse med graviditet og konkluderer, at 40 procent af alle fraværsmeldinger for gravide kunne have været undgået med en forebyggende indsats.

Når et graviditetsforløb i Trillium starter får de gravide først en konsultation hos en fra teamet for at få afdækket den obstetriske anamnese, arbejdsforhold, fysisk aktivitet, ernæringsanamnese, socialt netværk, alkohol og tobaksforbrug.

Vi vil gerne have facts og faglighed i orden, samtidig med, at kvindens egen oplevelse inddrages i planlægningen af hendes forløb hos os. Alle gravide har brug for rådgivning og vejledning undervejs – også de velfungerende gravide.

Trilliums styrke er at vi er flere faggrupper samlet under samme tag.

En kvinde kan f.eks. komme og træne hos os, sidde og tale med andre mødre efter træning – og evt. få en behandling hos én af Trilliums behandlere, hvis hun har specielle behov.

Sundhedsfremme, forebyggelse og behandling smelter sammen, fordi kvinderne får det, de har brug for, før de evt. når at blive ’rigtig’ syge.